100%

Het moment waarop jullie allemaal zitten wachten hebben, is aangebroken: mijn reisverslag is (eindelijk) af! Mijn excuses voor het lange wachten…
Het verslag valt te lezen door in het menu rechts op de links te klikken; deze staan chronologisch gerangschikt. Heb je gedaan met de ene dag te lezen, scroll dan even naar boven en klik op de link van de volgende dag.
Misschien toch als volgt even héél kort samenvatten:
15 juli: Aankomst in Tanzania
16 juli: Verkenning en rusten
Dag 1 – 17 juli: Van Machame Gate naar Machame Camp.
Dag 2 – 18 juli: Van Machame Camp naar Shira Camp.
Dag 3 – 19 juli: Van Shira Camp via Lava Tower naar Barranco Camp.
Dag 4 – 20 juli: Van Barranco Camp naar Karranga Camp.
Dag 5 – 21 juli: Van Karranga Camp naar Barafu Camp.
Dag 6 – 22 juli: Van Barafu Camp naar Uhuru Peak en opnieuw via Barafu Camp naar Millennium Camp.
Dag 7 – 23 juli: Van Millennium Camp naar Mweka Gate.
Naast de foto’s die tussen in de tekst vindt, staan er op flickr nog een paar extra. Niet veel, maar toch een paar :-) Deze zijn hoofdzakelijk door mijn mama, Ann en ik getrokken (met mama op een duidelijke eerste plaats).
Ik hoop dat het verslag aangenaam is om lezen, en dat het jullie tot het einde toe kan boeien. De comments zijn overal ingeschakeld, en ik zou het fijn vinden indien er ook commentaar zou komen… :-)
Veel leesplezier!
Sara

5 Replies to “100%”

 1. Het verslag is een pareltje geworden. Koentje wacht vol spanning op de volgende reis met bijhorend verslag :)

 2. Mijn felicitaties voor je verslag. Je jeugdig enthousiasme gecombineerd met je openhartigheid maakt het verhaal tot iets wat je in 1 ruk wil uitlezen (heb ik ook gedaan). Het is trouwens iets wat ik al lang had willen doen – zo’n beklimming bedoel ik, hé – maar het is er nooit van gekomen, en zal er waarschijnlijk ook niet meer van komen. Ik zal het dan maar moeten doen met verslagen als deze. Ook een aantal heel mooie foto’s trouwens! Proficiat Sara !

 3. Beste Sara,
  Mijn kinderen en ik zijn net terug van de Kilimanjaro. Toen we dit avontuur voorbereidden en op internet wat zaten te surfen, zijn we op jouw verhaal gestoten, en hebben het uitgeprint. Op enkele details na was dit inderdaad exact wat ons te wachten stond. Machame route, zelfde periode van het jaar, zelfde leeftijden… Het kon niet precieser…
  We hebben het verhaal meegenomen, en tientallen keren herlezen, elke dag opnieuw; het heeft ons vergezeld tot helemaal bovenaan op Uhuru Peak. We hebben alles herbeleefd zoals jullie, tot en met de verjaardagstaart… Het leek net een volledige replay! We habben er alleen een dag minder over gedaan, maar hadden blijkbaar wel iets meer geluk met het weer dan jullie (nee, geen storm gezien of gehoord).
  Niemand beter dan jullie kan inschatten hoe fantastisch ons avontuur geweest is. Wie weet hebben we het net gehaald juist doordat we door jouw verhaal exact wisten waar we ons moesten aan verwachten; konden we nog net die moed opbrengen als het zwaar werd doordat we gelezen hadden wat nog moest komen.
  Je bent onze reisgezel geweest die ganse geweldige tocht lang. Vandaar dit bedankje, met de groeten van Uhuru Peak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *